Tevi de canalizare si de alimentare

Desi rareori in viata de zi cu zi oamenii se gandesc, tuburile si instalatiile de canalizare, au jucat un rol important in dezvoltarea civilizatiei noastre. Cu toate acestea, este clar pentru toata lumea ca, fara canalizare, dezvoltarea si existenta oraselor mari ar fi fost pur si simplu imposibila. 

Cerinte ale tevilor de canalizare si ale tevilor de alimentare

Tevile de canalizare si tevile de alimentare trebuie sa indeplineasca cerinte precum:

durabilitatea, - deoarece eliminarea apelor uzate poate provoca o multime de probleme cum ar fi mirosul, aparitia focarelor de boli infectioase, deversari accidentale.  De asemenea, trebuie sa aiba o buna capacitate de colectare, deoarece curatarea canalului se face greu si extrem de neplacut.

Proprietati

Pentru a indeplini aceste cerinte, tevile de canalizare si tevile de alimentare trebuie sa detina proprietati, precum:

  • rezistenta;
  • rezistenta la uzura a suprafetei interioare - mecanice si chimice;
  • suprafata neteda la exterior;
  • rezistenta la temperaturi scazute.

In plus, atunci cand alegi astfel de tevi, este important sa iei in considerare urmatoarele caracteristici:

  • greutatea;
  • nivelul de dificultate al instalarii;
  • timpul de instalare al intregului sistem.

Tipuri

Tevile de canalizare si tevile de alimentare difera in functie de locatie si scop si sunt externe si interne. Exista, de asemenea, sisteme de epurare a apelor uzate. Scopul tevilor de canalizare interne este colectarea apelor reziduale din cladiri si livrarea lor catre sistemul exterior.

Scopul tevilor de canalizare de exterior este colectarea apei uzate din cladiri si livrarea acestora catre sistemul de tratare. Sistemul de tratare trebuie sa purifice apa uzata la parametrii necesari si sa o livreze la punctul de evacuare, fiind preluata de tevile de alimentare.Canalizare interioara Canalizare exterioara Produse alimentare cu apa Citeste mai departe